الاثنين، 13 فبراير 2017

بيكاتا بالمشروم


المقادير

  • 1 x عدد بصلة (مفرومة ناعم)
  • 1 x كوب دقيق
  • 1 x كوب مشروم (مقطع شرائح)
  • 1 x عدد مكعب مرقة دجاج
  • 1 x معلقة صغيرة زعتر
  • 1 x كوب ماء
  • 1 x معلقة صغيرة ملح
  • 1 x كوب كريمة لبّاني
  • ½ x كيلو لحمة بتلو (أو كندوز مقطعة شرائح)
  • ½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
  • ½ x كوب سمن

الخطوات

  • هنتبل شرائح اللحمة بالملح والفلفل وهنغلفها بالدقيق.
  • فى صينية على النار هنسخن السمن وهنقلى فيه شرايح اللحمة لحد ما تتحول للون الذهبى.
  • بعد كده هننشل شرايح اللحمة من السمن وهنسيبها تتصفى على جنب ومكانها هنضيف البصل ونقلبه كويس لحد ما يتحول للون الذهبى.
  • هنضيف شرائح المشروم ونقلب كويس لحد ما تدبل وبعدين هنضيف الكريمة اللبانى ونقلب كويس لمدة دقيقتين.
  • بعد كده هنضيف 2 كوب ماء على الخليط وأول ما يغلى هنضيف شرائح اللحمة والزعتر ومرقة الدجاج ورشة ملح وهنوطى النار ونسيبه حوالى 20 دقيقة لحد ما الخليط يتماسك.
  • بكده تبقى البيكاتا جاهزة للتقديم وممكن نقدمها مع خضار سوتيه و رز أبيض.
اعلان 1
اعلان 2

0 التعليقات :

إرسال تعليق

عربي باي