الأحد، 19 فبراير 2017

ام علي


المقادير
  • 300 x جرام قشطة
  • 6 x عدد رقائق العجين الهشه
  • 1 x لتر لبن كامل الدسم
  • 1 x كوب جوزهند
  • 1 x كوب فستق (مطحون)
  • 1 x كوب سكر
  • ½ x كوب زبيب
  • ½ x كوب لوز (محمص)
الخطوات
  • في الصينية هنفرد شرائح العجين الـ6 و ندخلها الفرن لمدة 15 دقيقة
  • بعد ما نطّلع الصينية نفتفت شرائح العجين في صينية بايركس غويطة
  • نضيف فوقيها اللوز و الزبيب و جوز الهند و نخلطهم كويس
  • نرش نصف كوباية الفستق بس على الخليط و نسيب النصف التاني جانبا
  • على النار هنغلي الحليب في حلة و بعد ما نطفي النار نضيفله السكر و نذوبه كويس
  • هنضيف اللبن علي الخليط في الصينية- نوزعوا كويس بالمغرفة و بعديها ندهن الصينية بالقشطة و نوزرعها كويس على كل الصينية و في الاخر هنزين الوش بنصف كوباية الفستق المتبقي
  • ندخلها الفرن 15 دقيقة على درجة حرارة 250 . جاهزة للتقديم
اعلان 1
اعلان 2

0 التعليقات :

إرسال تعليق

عربي باي