المقادير
- 3 x كوب بقسماط مطحون
- 1 x كوب لبن كامل الدسم (او حسب الحاجة)
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x معلقة صغيرة باكينج بودر
- 1 x لتر زيت ذرة (للتحمير)
- 1 x كوب دقيق
- 1 x عدد بصلة (متقطعة شرايح)
- 1 x عدد بيضة
- نسخن الزيت في طاسة غويطة
- هنفرغ شرايح البصل علشان تبقى على شكل حلقات
- في وعاء هنخلط الدقيق و الباكين بودر و الملح
- و هنقلب حلقات البصل في الخليط ده لحد ما تتغطى بيه كويس و بعدين نشيلهم و نخليهم جانبا
- في نفس الوعاء اللي فيه الخليط هنكسر عليه بيضة و نقلبهم كويس بشوكة و بعدين نغمس حلقات البصل تاني فيه لحد ما تتغطى كويس بالخليط و بعدها نشيلهم من الخليط ونحطهم على مصفاة الزيت الكبيرة تحتيها ورق فويل لحد ما ينشفوا
- هنفرش البقسماط كله في طبق عريض و هنضيف حلقات البصل.. حلقة واحدة في كل مرة..و بمعلقة نبدأ نرش حلقة البصل بالبقسماط لحد ما تتغطى تماما و نكرر نفس العملية مع كل الحلقات
- نضيف حلقات البصل في طاسة التحمير من دقيقتين لـ3 لحد ما يبقى لونها دهبي نشيلها و نضيفها على ورق زبدة عشان يمتص الزيت..كده تمام..بالهنا و الشفا
0 التعليقات :
إرسال تعليق