المقادير
- 2 x كوب دقيق
- 2 x كوب عين جمل
- 1 x كوب سكر (للعجين)
- 1 x كوب كريمة لبّاني
- 1 x كوب زبدة
- 1 x معلقة صغيرة فانيليا
- 1 x كوب عسل نحل
- 1 x كوب سكر (للكراميل)
- 1 x كوب سكر بودرة
- 1 x كوب سكر
- 1 x كوب لبن كامل الدسم
- 1 x كوب زيت ذرة
- 1 x كوب كاكاو
الخطوات
- نسخن الفرن على درجة حرارة 180
- في وعاء غويط هنضرب الزبدة و السكر بمضرب اليد لحد ما يتحول كريمة
- نضيف البيض و الفانيليا و نستمر في الضرب
- و بالتدريج نضيف الدقيق و نعجنه لحد ما يتحول لعجين
- ندهن قوالب التارت بالزيت و نفرد العجين فيها بحيث ياخد شكل القالب و بعدين هنثقب العجين بالشوكة علشان ميرتفعش أثناء الخبز
- نبدأ في عمل الكراميل..هنسخن حلة على نار عالية و بعدها نضيف عليه السكر و نسيبه يدوب تماما و يتغير لونه للون الذهبي بعدها نشيله من عل النار
- هنضيف الكريمة و العسل و نقلبهم كويس
- نضيف عليهم عين الجمل و نقلبهم و بعدين نسيب الخليط يبرد
- نصب خليط الكراميل و عين الجمل في قوالب التارت و بعدين ندخلها الفرن لحد ما تستوي.. حوالي 20 دقيقة
- بعد ما تطلع من الفرن هنسيبها تبرد. كده تمام..بالهنا و الشفا
نبدأ في صوص الشيكولاته
- في وعاء أو في الخلاط اضرب كل المقادير جيدا للحصول على صوص الشيكولاته
- بعد ما تطلع من الفرن هنسيبها تبرد و نضيف عليها خيوط رفيعة من صوص الشيكولاته مع رشة من سكر البودره
0 التعليقات :
إرسال تعليق