الخميس، 9 فبراير 2017

الكشك المصري


المقادير
  • 2 x معلقة كبيرة دقيق
  • 1 x عدد مكعب ماجي
  • 1 x كوب لبن كامل الدسم
  • 1 x معلقة صغيرة ملح
  • 1 x عدد بصلة (مبشورة)
  • 1 x معلقة كبيرة زبدة
  • 1 x كوب مرق الدجاج
  • 1 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
  • 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
مقادير شوربة الدجاج
  • 5 x لتر ماء
  • 5 x عدد ورق لورا
  • 3 x معلقة صغيرة ملح
  • 1 x عدد دجاجة كاملة (حوالى كيلو)
  • 1 x عدد بصلة
  • ½ x معلقة صغيرة حبهان (مطحون)
  • ½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
الخطوات

هنبدأ بتحضير الشوربة
  • هنقشر البصلة ونشقها من فوق بالسكينة 4 أرباع.
  • في حلة كبيرة هنغلي 5 لتر ماء و عليهم الملح و البصلة
  • على نار متوسطة هنًزل الدجاجة في الحلة بعد ما نكون نضفناها كويس بملح و دقيق
  • هيتكون على الدجاجة ريم (رغوة بتظهر على الماء من فوق) نشيلها علشان يبقى الماء صافي
  • نضيف الفلفل و الحبهان
  • هنسيب الحلة لمدة 35 دقيقة و بعدين نشيل الدجاجة و بكده تبقى دي الشوربة
  • في حلة نضيف زبدة و زيت علشان نحًمر البصل و أول ما يبقى لونه ذهبي نرفعه من الحلة و نسيبه على جنب في طبق
  • في نفس الحلة نضيف الشوربه و نصف كوب اللبن و الملح و الفلفل و مكعب ماجي و نسيبهم لحد ما يغلوا
  • علي جنب ندوب الدقيق في ربع كوب لبن و نضيفه الي الحلة اللي علي النار و نوطي عليه لحد ما قوامه يصبح سميك
  • نشيل الكشك من علي النار و نضيف له نصف كميه البصل المحمر و نقلبه
  • يصب في طبق التقديم و يترك ليبرد
  • نضيف باقي البصل المحمر علي وش الطبق و يقدم
اعلان 1
اعلان 2

0 التعليقات :

إرسال تعليق

عربي باي