المقادير
- 2 x معلقة كبيرة دقيق
- 1 x عدد مكعب ماجي
- 1 x كوب لبن كامل الدسم
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x عدد بصلة (مبشورة)
- 1 x معلقة كبيرة زبدة
- 1 x كوب مرق الدجاج
- 1 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 5 x لتر ماء
- 5 x عدد ورق لورا
- 3 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x عدد دجاجة كاملة (حوالى كيلو)
- 1 x عدد بصلة
- ½ x معلقة صغيرة حبهان (مطحون)
- ½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
هنبدأ بتحضير الشوربة
- هنقشر البصلة ونشقها من فوق بالسكينة 4 أرباع.
- في حلة كبيرة هنغلي 5 لتر ماء و عليهم الملح و البصلة
- على نار متوسطة هنًزل الدجاجة في الحلة بعد ما نكون نضفناها كويس بملح و دقيق
- هيتكون على الدجاجة ريم (رغوة بتظهر على الماء من فوق) نشيلها علشان يبقى الماء صافي
- نضيف الفلفل و الحبهان
- هنسيب الحلة لمدة 35 دقيقة و بعدين نشيل الدجاجة و بكده تبقى دي الشوربة
- في حلة نضيف زبدة و زيت علشان نحًمر البصل و أول ما يبقى لونه ذهبي نرفعه من الحلة و نسيبه على جنب في طبق
- في نفس الحلة نضيف الشوربه و نصف كوب اللبن و الملح و الفلفل و مكعب ماجي و نسيبهم لحد ما يغلوا
- علي جنب ندوب الدقيق في ربع كوب لبن و نضيفه الي الحلة اللي علي النار و نوطي عليه لحد ما قوامه يصبح سميك
- نشيل الكشك من علي النار و نضيف له نصف كميه البصل المحمر و نقلبه
- يصب في طبق التقديم و يترك ليبرد
- نضيف باقي البصل المحمر علي وش الطبق و يقدم
0 التعليقات :
إرسال تعليق