الأحد، 5 فبراير 2017

سمك سنجارى بالكارى



المقادير
  • 4 x معلقة كبيرة زيت زيتون
  • 3 x معلقة صغيرة كارى أصفر
  • 2 x عدد بصلة (مقطعة شرائح)
  • 2 x عدد طماطم (مقطعة قطع صغيرة)
  • 2 x معلقة كبيرة كزبرة خضراء
  • 2 x معلقة كبيرة عصير ليمون
  • 1 x معلقة صغيرة كمون
  • 1 x عدد سمكة كاملة (على الأقل كيلو متنضفة سنجارى)
  • 1 x معلقة صغيرة ملح
  • 1 x عدد فلفل أحمر حلو (مقطع شرائح)
  • 1 x عدد قرن فلفل حامى (مقطع شرائح)
  • 1 x عدد فلفل أصفر حلو (مقطع شرائح)
  • 1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع شرائح)
  • ½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
الخطوات
  • هنجيب السمكة ونتبلها بنصف كمية الملح والفلفل والليمون وزيت الزيتون و نصف معلقة من الكارى.
  • هندخل السمكة الفرن تحت الشواية على صاجة.
  • فى طاسة سخنة على النار هنضيف زيت الزيتون وشرائح البصل ونقلبه لحد ما يدبل
  • هنضيف شرائح الفلفل الألوان والفلفل الحامى والثوم ونقلب كويس.
  • هنضيف باقى كمية الكارى والملح والفلفل والكمون ونقلب كويس
  • هنضيف الطماطم والكزبرة الخضرا ونقلب كويس, تشويح الخضار كله مش المفرود ياخد اكتر من 5 دقائق.
  • هنطلع السمكة ونضيف عليها خليط الخضار والكارى ونرش عليهم باقى عصير الليمون ورشة زيت زيتون وتدخل تانى تحت الشواية لمدة 15 دقيقة ل 20 دقيقة وبالهنا والشفا
اعلان 1
اعلان 2

0 التعليقات :

إرسال تعليق

عربي باي